Frissítés (2015. augusztus 12.): Bár a forgalmazó weboldalán továbbra is december 24. szerepel, az Index arról ad hírt, hogy a magyarországi bemutató dátuma a korábbi hírekkel ellentétben a világpremierrel egy időben, december 18-án lesz. Örömteli fejlemény lenne, már csak a hivatalos megerősítésre várunk.

***

Ahogy Bomarr barátunk tegnap megírta a csillagokhaboruja.hu-n, lesz idén hat igazán pocsék napja a hazai Star Wars-rajongóknak.

Miközben minden valamirevaló mozifanatikus december 18-át, Az ébredő Erő premierjének napját várja, a forgalmazó Fórum Hungary honlapjáról kiderül, hogy Magyarországon csak december 24-én kerül mozikba az új Star Wars-trilógia nyitódarabja.

A dolog hátterében az áll, hogy még 2013-ban egy konkrét eset (a Vasember 3 internetre felkerült kamerás felvétele) miatt berágott hazánkra a Disney, és azóta a kalózkodás miatti retorzióként minden filmjét egy hét késéssel mutatja be.

sw7_magyar_logo.jpg

Ez nem feltűnő probléma, amíg a Disney-hercegnők legújabb kalandjáról van szó, és bevallom, engem a Marvel-féle látványorgiák is jobbára hidegen hagynak, na de hogy az űreposz új fejezetére kelljen közel egy hetet várnunk, az mégiscsak méltatlan, nemde?

Persze, voltunk már hasonló helyzetben. Biztos sokan emlékeznek rá, hogy a Baljós árnyak az amerikai premier után négy hónappal érkezett meg Magyarországra. Az lenne most az igazi horror! Emlékszem, akkoriban több ismerős is ajánlgatta a kalózverziót (még cd-n terjedt az ilyesmi), de úgy voltam vele, ha egy filmre 16 évet vártam, még négy hónapot csak ki tudok bírni. Ki is bírtam.

Csakhogy akkor 1999-et írtunk. Ha filmes hírekre voltam kíváncsi, előfizettem a Cinemára. Ám most, újabb tizenhat évvel később a világháló átszövi a mindennapjainkat, a közösségi média az életünk része. Ha Angliában választási vita megy a tévében, ha 1-0-ra vezet a Real Madrid, ha a Disney felvásárolta a Lucasfilmet, egyből értesülök róla, anélkül, hogy keresném ezeket az információkat. Mindezt figyelembe véve jogosan merül fel a kérdés:

Hogy fogunk kibírni hat napot úgy, hogy a fél internet már a filmből fog idézni?

Nézhetem a dolog jó oldalát: Karácsonyra minden gyerek mozijegyet kap a családban. Mondjuk 25-ödikére, mert szenteste aligha fogunk moziba menni. Mégis, kedves Disney, ha olvasod ezeket a sorokat, kérlek gondold át még egyszer ezt a retorziót! Elvégre nem csak kalózok vannak ebben az országban, hanem olyanok is, akik akár hónapokat képesek várni, hogy tényleg a mozivásznon lássanak egy filmet.

Címkék: star wars filmek episode7

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr587390742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása