Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök szavaiból tudjuk, hogy napokon belül kezdetét veszi a messzi-messzi galaxis első antológiafilmje, a Star Wars: Rogue One forgatása.

Ennek most már kézzelfogható jelét is láthatjuk, egy angol repülőgép-rajongó ugyanis azt állítja — mi több, állítását fényképekkel támasztja alá —, hogy a kelet-angliai Cardington első világháborús repülőgéphangárjában rábukkant a Star Wars-film egyik épülő díszletére.

Trevor Monk hétfőn készített fotókat Cardington kettes számú hangárjánál. A Twitteren megosztott képek alapján úgy tűnik, a csarnokban nem más, mint az 1977-es Csillagok háborúja egyik grandiózus díszlete, a felkelők bázisa születik újjá.

yavin_bazis_1977.jpgA felkelők titkos támaszpontja az első Csillagok háborúja-filmben

yavin_bazis_1997.jpg...illetve az 1997-es felújított változatban

Gareth Edwards Star Wars-filmje a lázadás és a Birodalom, vagyis a klasszikus trilógia korszakába fogja visszavezetni a nézőt, hiszen a Halálcsillag terveinek megszerzéséért indított lehetetlen küldetés történetét meséli el. Mivel az antológiafilm cselekménye nem sokkal az Új remény előtt játszódik, egyáltalán nem lenne meglepő, ha a filmben felbukkanna a Yavin bolygó negyedik holdjának ősi massassi temploma, amely a lázadók titkos támaszpontjaként szolgált a Birodalom legsötétebb éveiben.

Érdekesség, hogy a templom díszletének már 1976-ban is a cardingtoni hangár adott otthont. A csarnokot az elmúlt években olyan filmes produkciók bérelték ki, mint Christopher Nolan Batmanje vagy az utolsó Harry Potter-film.

Trevor Monk és Ken Robinson fotói következnek az elmúlt két napból:

Végül pedig egy fénykép 1976-ból, az Új remény forgatásáról:

yavin_diszlet_1976.jpg


Kiegészítés (2015. aug. 22.):

Amit egy hónapja még csak feltételeztünk, az most már bizonyos. Érkezett néhány friss kép a stúdióként használt hangárról, amelyek igazolják: ez bizony a felkelők bázisának díszlete. Az építmény azóta újabb festést kapott, és felkerültek az indák is a falakra.

yavin_bazis_18.jpg

Az alábbi képen két X-szárnyú vadászgép sík kulisszája is látható. Mivel nem térbeliek, minden bizonnyal a felvételek távoli hátterében fogják használni ezeket.

yavin_bazis_19.jpg

(Fotók: Trevor Monk)

Címkék: spoiler star wars filmek forgatási fotó Rogue One

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr817645808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shred 2015.07.23. 13:13:23

Azért 14 egyforma fotó ugyanarról a bejáratról meg a vastraverzekről kicsit túlzás.

firg_firg 2015.07.23. 14:57:18

Jujj, Juuuujj, JUUUUJJJJJJJJ!!!!!
süti beállítások módosítása