A két tervezett önálló Star Wars-film rendezője, Gareth Edwards és Josh Trank közül csak előbbi tudott ott lenni a Star Wars Celebration találkozó utolsó napjának legjobban várt beszélgetésén, ám így sem kellett csalódniuk az egybegyűlt rajongóknak. Edwardshoz csatlakozott Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök és Kiri Hart, a Lucasfilm sztori csapatának vezetője, hogy meséljenek a 2016 decemberében érkező önálló Csillagok háborúja-filmről, a Rogue One-ról.

swc7_rogue_one.jpg

Elhangzott néhány igen érdekes információ, és bemutattak egy egészen rövid, ám annál hatásosabb teasert is. Az erről kiszivárgott felvételeket a Disney igyekszik levadászni Youtube-ról (az okokról itt olvashattok). Jelen pillanatban ide kattintva még elérhető egy változat.

Az ILM trükkműhelyében készült előzetesben — a valódi forgatás nyáron indul — egy erdős bolygó látható, amelynek egén feltűnik a Halálcsillag. Mindeközben Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness) ismert monológját hallhatjuk a sötét időkről.

Mindez nem véletlen: Bejelentették, hogy a Rogue One cselekménye a Halálcsillag terveinek megszerzése körül forog majd, és nem sokkal az első Csillagok háborúja-film, az Új remény előtt fog játszódni.

"Ez azt jelenti, hogy most már megmutathatom a szőnyegem?" — írta twitteren Gary Whitta, a forgatókönyv első változatának írója. Majd a tweetet a sztori csapat egy másik tagja, Rian Johnson, a VIII. Epizód író-rendezője retweetelte.

A Rogue One rendezője elmondta, a film során végig érezni fogjuk, hogy a Jedi-lovagok nincsenek többé, nem jönnek már segítségül. Egy olyan világot láthatunk, amiben a moralitás már nem olyan egyértelmű, mint a Jedik korában. Az alkotók az inspirációik között olyan háborús filmeket említettek, mint a Ryan közlegény megmentése, a Black Hawk Down vagy a Zero Dark Thirty. (Mellesleg utóbbi operatőre fényképezi a Rogue One-t.) Mint elhangzott, az önálló filmek új nézőpontból szeretnék megmutatni a Star Wars világát.

Ellenállók kis csapata összeáll egy vakmerő küldetésre, hogy ellopja a Halálcsillag tervrajzait, és új reményt adjon a galaxisnak.

— így szól a készülő film hivatalos ismertetője.

A történet középpontjában tehát egy csapat áll. A film első bejelentett színésze, Felicity Jones (A mindenség elmélete) egy esendő, sebezhető lázadó katonát fog alakítani.

A készítők bemutatták az alábbi látványtervet is, amelyen az esőben előre nyomuló lázadó katonák láthatók.

swc7_rogue_one_concept.jpg

A beszélgetés során színpadra lépett John Knoll, az ILM legendás trükkmestere is, aki a film alapötletének megálmodója. Kennedy elmondta, hogy tisztában volt vele, kiengedi a szellemet a palackból, ha áldását adja Knoll elképzelésére, de úgy gondolta, az ötlet túl jó ahhoz, hogy ne csinálják meg.

"Gareth és csapata valami újszerű és szupervagány dolgot készül összehozni. Iszonyú izgatottan várom, hogy többet láthassatok" — írta a másik Star Wars-rendező, Rian Johnson nem sokkal az esemény után.

Az önálló filmek immár gyűjtő névvel is rendelkeznek: a Star Wars Anthology megnevezést kapták a Lucasfilmtől. "Spin-off" vagy "önálló film" helyett tehát antológiának nevezhetjük őket, ha sikerül megszokni az elnevezést.

Címkék: star wars filmek spinoff Rogue One

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr987381922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása