Január végén röppent fel a hír a horvát sajtóban, hogy az Adria gyöngye, Dubrovnik szolgálhat a Star Wars: VIII. Epizód egyik forgatási helyszínéül.

Amit eddig csak pletykának tekinthettünk, a héten lényegében bizonyosságot nyert, a horvát kikötőváros polgármestere ugyanis a napokban a Lucasfilm kaliforniai központjában járt.

Erről a város első embere, Andro Vlahusic maga osztott meg fényképeket a közösségi média minden lehetséges csatornáján, és a választóknak szóló üzenetéből sejthető, hogy a filmesekkel folytatott egyeztetései sikerrel zárultak.

„Köszönöm, hogy hittek bennem, az álmaink most valóra válnak” — üzente a városvezető, aki a San Fransisco-i Presidio Parkban, a Lucasfilm főhadiszállásán fotózkodott.

dubrovnik_polgarmester.jpg

Közben a horvát rajongók által szerkesztett starwarsdubrovnik.com információkat közöl a lehetséges forgatási helyszínekről és időpontokról.

A potenciális helyszínek előzetes lefoglalását ugyanis megkezdte egy bizonyos Space Bear Industries, az egyik olyan fedőcég, amelyet Az ébredő Erő forgatása idején alapítottak. A cég neve mögé bújva igyekszik a Lucasfilm minél kisebb felhajtással lebonyolítani a készületeket. Ők bizonyára kevésbé örülnek a polgármester által okozott hírverésnek, de feltételezem, hogy a megállapodásnak ez is része volt.

A Space Bear a helyieket úgy tájékoztatta, hogy a filmesek egy héten át, március 9. és 16. között lesznek jelen a városban. Az első két napot a forgatás előkészítésére fogják szánni, filmezésre az ezt követő öt napon kerül majd sor. A tervek szerint ezeken a napokon is a délelőtti órák a helyszínek előkészítésével fognak telni, a kamerák a délutáni és esti órákban forognak majd.

A horvát sajtó azt is tudni véli, hogy a Star Wars-film költségvetésének egész számottevő része megy majd az adriai forgatásra. Egy állami illetékes nyilatkozata szerint a produkció várhatóan napi 38 millió horvát kunát (5,4 millió dollárt) fog költeni. Vagyis az egy hetes kiruccanás 30-40 millió dollárba kerül majd a Disneynek.

Az egykor — közel kétszáz éven át — magyar fennhatóság alá is tartozó Dubrovnik látványosságai közül a VIII. Epizód stábja egyebek közt a városfalat, a lelkészek palotáját, az óváros kikötőjét, a főutcát és a tengerpartot szemelte ki. Hogy valójában hány helyszínen kívánnak forgatni, azt jó eséllyel meglátjuk márciusban.

Kalandvágyóknak jelzem, hogy a horvátországi forgatás idején nálunk épp négynapos hétvége lesz.

Címkék: star wars filmek helyszínek episode8

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr718389302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Floodland 2016.02.15. 09:01:24

Szerencsés dubrovnikiak. Ha Kylo Ren jeleneteket vennének fel, talán még én is felkerekednék. :DD Még azzal is megelégednék, ha Tóth Gyulával (Adam's stunt double)találkozhatnék.. Megpróbálnám belőle kiszedni, hogy a filmben melyik jelenetekben látjuk őt. Gondolom, meglepően sokban...

Leyloren 2016.02.23. 01:26:12

@Floodland:
Hát látom nem vagyok egyedül ezzel a kívánságommal.:DD Úgy legyen...Azért én Adamot szívsebben látnám, mint Tóth Gyulát :D Bár én azt hallottam, hogy Dubrovnikban nem Kylo REn lesz a lényeges szereplő, hanem Rey.Ha nyáron lenne ott a forgatás, lehet hogy meglépnél oda.

Leyloren 2016.02.26. 23:00:34

Azért azt nem hiszem, hogy bárki is a közelükbe mehessen, kiindulva a VII felvételei körüli óvintézkedésekből.
süti beállítások módosítása