Még javában kereste a Lucasfilm a színészt, aki az ifjú Han Solo szerepébe bújhat az űrcsempész korai kalandjairól regélő 2018-as filmben, amikor a Variety megírta, hogy a szereplő kiválasztása nem véletlenül ilyen sürgős az alkotóknak, a fiatal Solo ugyanis már az idei Star Wars-filmben, a Zsivány Egyesben is fel fog bukkanni, legalább egy rövid jelenet erejéig.

hansolo_greedo.jpg

„Ezzel kapcsolatban erősen szkeptikus vagyok” — írtam akkor, hiszen a felvetés több szempontból is aggályosnak tűnt. Miközben a decemberben érkező Zsivány Egyes (Rogue One) az 1977-es Új remény közvetlen előzményét meséli el, a Han Solo-film nagyjából tíz évvel azelőtt játszódik, vagyis a huszonéves Alden Ehenreichnak előbb 35 esztendősként kellene ábrázolnia Han Solót (Harrison Ford ennyi volt, amikor először láthattuk a szerepben), hogy aztán a következő filmre visszafiatalodjon tíz évet. Ez önmagában is ostobaságnak tűnt, hát még az, hogy Han Solo karakterét belekeverjék egy olyan sztoriba, amely a lázadókról és a Halálcsillag terveiről szól. Aki csak látta a klasszikus „Csillagok háborúját”, tudja, hogy Solo addig semmilyen szálon nem kötődött a lázadáshoz, a Halálcsillag létezéséről pedig még csak nem is hallott...

Mindezek ellenére máig makacsul tartotta magát a pletyka, hogy Ehrenreich Han Solója a Zsivány Egyesben debütál. Most azonban a cáfolat a legilletékesebb szájából érkezik; végre valaki kerek perec megkérdezte a film rendezőjét, aki az ExtraTV kamerája előtt így felelt:

„Nem tudom, hogy szabad-e, de úgy érzem, meg kell válaszolnom a kérdést. Han Solo nem szerepel a filmben.”

Tessék, ez elég egyértelmű és határozott válasz Gareth Edwardstól. A Variety egyébként több szempontból is árnyékra vetődött januári cikkével. Akkor azt írták, heteken belül bejelenthetik a kiválasztott színészt, végül fél évet kellett várnunk erre, és bár a lap által megszellőztetett listán több olyan név is szerepelt, akik tényleg versenyben lehettek a szerepért, épp csak a később befutó Ehrenreichet nem sikerült megemlíteni.

Még egy feltételezésnek utánajárt az ExtraTV riportere. Milyen sokat számít, ha valaki mer kérdezni! Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök maga mondta ki, hogy Ehrenreichhez hasonlóan Hayden Christensent, az előzmény trilógia Anakin Skywalkerét sem fogjuk látni a filmben.

Darth Vader viszont biztosan felbukkan a Zsivány Egyesben. Ezt szintén az alkotók árulták el a közelmúltban.

Címkék: star wars filmek spinoff Han Solo Rogue One

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr908918694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leyloren 2016.07.28. 21:44:56

Hála Isten, hogy Haydent nem fogjuk látni! Egyáltalán nem hiányzik a filmekből.
süti beállítások módosítása