Nem sok hiányérzetünk lehet egy olyan Star Wars Celebration után, amelyen ott volt George Lucas, Harrison Ford, vezényelt John Williams és bemutatták a VIII. Epizód előzetesét és poszterét. Legfeljebb csak annyi, hogy igazán nagy bejelentésekre nem került sor a hétvége folyamán.

Ám ami késik, nem múlik. Az elmúlt napokban több nyilatkozatot is adtak az alkotók, köztük a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy, aki az amerikai MTV-nek elmondta, reményei szerint még a nyáron bejelenthetik a következő különálló Star Wars-filmet. Ez az, amelyik nagyjából 2020-ban kerülhet a mozikba. Kennedy elmondta, a háttérben jelenleg is zajlanak a beszélgetések, de nem járnak messze tőle, hogy zöld utat kapjon a projekt.

A számozott Star Wars-epizódokról szólva elmondta, a kilencedik rész le fogja zárni a történetet, mivel az új trilógia is a háromfelvonásos szerkezetet követi: előkészítés, konfliktus és megoldás.
Ez azonban nem jelenti, hogy nem következhet akár egy negyedik trilógia is. „Én mindenképp látok filmeket a kilencedik rész után is” — árulta el Kennedy a Fandagonak, ám hozzátette, még korai lenne megmondani, hogy ez is a Skywalkerek történetét fogja-e tovább mesélni.

„Biztos mindenkinek tetszene, ha azt mondanám, húsz évre előre kitaláltunk már mindent, de nem. Sokat beszélgetünk, vitatkozunk, sok dolgot megnézünk, figyeljük, hogy mi hat ránk, mi hat a közönségre, és ez mind szerepet játszik a döntési folyamatban” — mondta el a Lucasfilm sztoricsapatának munkájáról. A jelenlegi trilógia utáni epizódokról legkorábban jövőre várható bejelentés.

A Lucasfilm elnöke cáfolt is néhány közelmúltban felröppent hírt. Az ABC-nek nyilatkozva határozottan cáfolta Todd Fisher nemrég tett kijelentését, miszerint Carrie Fisher — a korábbi filmekből kivágott jelentek révén — szerepelni fog a IX. Epizódban. „Carrie sajnos nem szerepel a kilencedikben” — jelentette ki, hozzátéve, hogy a VIII. Epizódban viszont komoly szerep jut a tavaly elhunyt színésznőnek.

Kennedy helyretette Bob Iger Disney-főnök sokak által félreértett nyilatkozatát is, miszerint a készülő Han Solo-filmből megtudhatjuk, „hogyan szerezte az űrcsempész a nevét”. Mint elmondta, Han Solo nevének ugyan lesz jelentősége a filmben, de szó sincs róla, hogy ne ez lenne az igazi neve.

Az utolsó Jedi(k)?

A Lucasfilm elnöke mellett a VIII. Epizód rendezője is adott több interjút a hétvégén, sőt, Twitteren is válaszolt jó pár rajongói kérdésre. Rian Johnson az ABC-nek elmondta, ő kezdettől fogva egyesszámban értelmezi a The Last Jedi címét. A kérdés azért vetődhetett fel, mert a Jedi szónak nincs többesszáma az angolban, tehát egy vagy több Jedit is jelenthet. Mindenesetre furcsa, hogy a film író-rendezője, aki maga adta a címet a filmnek, egyesszámban értelmezi azt, miközben a világ összes forgalmazója elkezdte többesszámban lefordítani. Johnson még azt is elmondta, hogy az utolsó Jedi nem más, mint Luke Skywalker, ahogy az el is hangzik Az ébredő Erőben.

A rendezőtől megkérdezték Twitteren, mekkora alkotói szabadsággal készíti az új Star Wars-filmet. Azt válaszolta, minden film közös munka eredménye, de semmivel sem kapott kevesebb szabad kezet, mint bármelyik korábbi filmjénél. Elárulta azt is, hogy a múlt héten bemutatott filmelőzetest a Disney erre szakosodott csapata rakta össze, ám neki is volt beleszólása.

trailer1_crait.jpg

Az előzetes egyik emlékezetes képsora egy egzotikus tájat mutat, amelyet repülő járművek szelnek át, vörös porfelhőt húzva maguk mögött. A rendező az Entertainment Weeklynek mesélt a Star Wars-galaxis legújabb helyszínéről. Mint elmondta, a bolygó neve Crait, és kulcsszerepe lesz a filmben. A helyszínt az elsők közt álmodta meg a forgatókönyv írásakor, és igyekeztek különleges látványt alkotni hozzá. A Crait félreeső, jobbára felderítetlen bolygó. Történelméhez hozzátartozik, hogy egykor a lázadók egyik bázisának adott otthont, ami immár elhagyottan áll. A bolygó ásványokban gazdag, ezért bányákat telepítettek rajta. És mi a magyarázat a vörös porfelhőkre? A rubin szerű felszínt vékony sóréteg borítja, ezt karcolják fel az előzetesben látható járművek.

Végzetül Rey származásáról is beszéltek az alkotók. Kathleen Kennedy elmondta, tisztában vannak vele, hogy ez a kérdés izgatja a közönséget; ők is sokat beszélgettek róla, amikor belevágtak az új trilógiába. Rian Johnson rendező és a szerepet alakító Daisy Ridley is úgy nyilatkozott, hogy a VIII. Epizódban előkerül Rey származása. Természetesen mindenki óvatosan fogalmaz, de az elhangzottakból nagyjából azt lehet leszűrni, hogy a következő film részben lerántja a leplet Rey származásáról, ám hogy igaz-e, ami kiderül, arról alighanem a IX. Epizódig találgatni fogunk.

Címkék: star wars filmek episode8 episode9

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr3412441361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása