Augusztus 1-jén megkezdődik a Star Wars IX forgatása a londoni Pinewood stúdióban — tette közzé ma a starwars.com. Mint ismert, Az ébredő Erő után ismét J.J. Abrams ül a rendezői székbe, míg a forgatókönyvet Abrams és Chris Terrio jegyzi.

episode_ix.jpg

A trilógia szereplőgárdájából visszatér Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo, Billie Lourd, Anthony Daniels, valamint — ha bárkinek kétsége lett volna — a Luke Skywalker szerepét alakító Mark Hamill is.

Ezenfelül a Lucasfilm megerősítette, hogy Billy Dee Williams harminchat hosszú év után magára ölti Lando Calrissian köpönyegét, és bejelentettek három új szereplőt is, Naomi Ackie (Lady Macbeth), Keri Russell (Felicity) és Richard E. Grant (Gosford Park, Logan) személyében.

A közlemény legnagyobb szenzációja, hogy a két éve elhunyt Carrie Fishert még egyszer viszontláthatjuk Leia Organa szerepében. Ezt Az ébredő Erőhöz forgatott, eddig be nem mutatott felvételek felhasználásával kívánja elérni a stáb.

„Végtelenül szerettük Carrie Fishert. Nélküle nem tudtuk volna elképzelni a Skywalker-saga méltó lezárását” — idézi Abramst a Star Wars hivatalos oldala. „Nem állt szándékunkban sem más színésszel, sem CG karakterrel helyettesíteni őt. A lánya, Billie támogatásával és áldásával megtaláltuk a módját, hogy tisztelegjünk Carrie öröksége és Leiaként alakított szerepe előtt a IX. Epizódban, amit olyan, eddig nem látott felvételek segítségével fogunk elérni, amelyeket együtt forgattunk a VII. Epizódhoz.”

A harmadik Star Wars-trilógia befejező darabjának producere Kathleen Kennedy, J.J. Abrams és Michelle Rejwan, a produkcióvezető Callum Greene és Jason McGatlin. A korábbi Star Wars-filmek stábjából visszatér többek közt Dan Mindel operatőr, Rick Carter és Kevin Jenkins díszlettervező, Michael Kaplan jelmeztervező, Roger Guyett trükkmester, valamint az idegen lények megalkotásáért felelős Neal Scanlan. A zenét kilencedszer is John Williams szerzi.

A Star Wars IX. epizódja mintegy másfél év múlva, 2019 decemberében kerül a mozikba.

Címkék: star wars filmek jj abrams John Williams Mark Hamill Carrie Fisher episode9

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr4814146333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása