Újra Európában a Star Wars legnagyobb ünnepe

A 2023-as Star Wars Celebration programja

London, bébi! Hét év után ismét Európába, a brit fővárosba érkezik a földkerekség legnagyobb Star Wars-rendezvénye, a Star Wars Celebration. A négy napos találkozó helyszíne a 2007-ben és 2016-ban már bevált Temze-parti ExCel rendezvényközpont lesz, amely április 7. és 10. között várja a messzi galaxis szerelmeseit, nem csak Európából, hanem a világ minden tájáról.

swc2023_key_art.jpg

Az idei rendezvény különlegesnek ígérkezik számomra, mivel tizenhat év után ismét személyesen élhetem át a Celebration élményét, nem utolsó sorban SimonZ barátom kíséretében, akinek legújabb poszterét a Lucasfilm beválogatta a rendezvény hivatalos művészeti szekciójába.

A Star Wars Celebration legnépszerűbb programjainak esetében sorbanállás helyett sorsolás dönti el, hogy kinek jut még hely a nézőtéren. Nos, a sorsolás úgy hozta, hogy a két legnagyobb durranásnak ígérkező eseményre, a Lucasfilm készületben lévő produkcióinak seregszemléjére és a közelgő Ahsoka sorozat másnapi pódiumbeszélgetésére már biztosan megvan a helyünk.

swc_kozonseg.jpg

Ám annak sem kell kimaradnia a Star Wars Celebration élményéből, aki nem Londonban tölti a húsvéti hosszú hétvégét. A rendezvényről immár hagyományosan élő közvetítéssel jelentkezik a Star Wars hivatalos Youtube-csatornája, amelynek figyelemmel követését bátran merem ajánlani. Egyrészt 2015 óta ebben a formában éltem át minden egyes Star Wars Celebrationt, és igazán élveztem őket. Másrészt a tizenöt helyszínen párhuzamosan futó programok miatt biztos vagyok benne, hogy mi is fogjuk használni az élő közvetítés nyújtotta előnyöket.

Ehhez támpontul idén is elkészítettem a három legnagyobb helyszín, a Celebration Stage, a Galaxy Stage és a Twin Suns Stage programjainak, előadásainak és pódiumbeszélgetéseinek listáját. (Az időpontok magyar idő szerint értendők. A nagyobbnak ígérkező eseményeket megjelöltem kékkel, a legnagyobbakat pedig sárgával.)

PÉNTEK SZOMBAT
12.00-13.30 Lucasfilm's Studio Showcase
(Celebration Stage)
12.00-13.00 Ahsoka
(Celebration Stage)
Lássuk, mi van a csőben! Bemutatkoznak a Lucasfilm készülő élőszereplős produkciói, köztük az Andor új évada és A mandalori. Színpadon a filmesek és más, különleges vendégek. A mandalori alkotópárosa, Jon Favreau és Dave Filoni bemutatja a Lucasfilm és a Disney+ idén érkező Ahsoka sorozatát. A párost ismerve izgalmas pódiumbeszélgetés lesz, sok-sok szereplővel.
14.00-15.00 London Calling: Star Wars-produkciók Nagy-Britanniában születő dizájnja
(Twin Suns Stage)
13.30-14.30 Bringing Worlds to Life: Az ILM látványtervei
(Twin Suns Stage)
Amy Ratcliffe vendégei a Solo, a Zsivány Egyes és a VII-VIII-IX. epizód művészeti csapatának tagjai: Lee Sandales (díszlet berendező), Kevin Jenkins (díszlettervező), Jake Lunt Davies (látványtervező és storyboard rajzoló) és Glyn Dillon (jelmeztervező). Clayton Sandell vendégei, Doug Chiang és az ILM művészeti vezetője, Jason Horley bemutatják, hogyan segítenek a Star Wars-filmek látványtervei mozivászonra vinni a filmrendezők által megálmodott történeteket.
16.00-17.00 Így készült az Andor első évada
(Celebration Stage)
14.00-15.00 Star Wars: The High Republic
(Galaxy Stage)
Tony Gilroy író-produer, Diego Luna és a sorozat más alkotói idézik fel a fantasztikus Star Wars-kémsorozat első évadának születését. De alighanem szóba kerül a jelenleg forgatott második évad is. Pódiumbeszélgetés a Köztársaság Fénykora-sorozat szerzőivel. A színpadon Cavan Scott, Charles Soule, Claudiy Gray, Daniel José Older, George Mann, James Waugh, Lydia Kang és Michael Siglain.
15.00-16.00 40 éves A Jedi visszatér
(Celebration Stage)
Ming-Na Wen (Fennec Shand) beszélget alkotókkal, Star Wars-legendákkal a klasszikus trilógia négy évtizede bemutatott záró epizódjáról.
15.00-16.00 Star Wars Creator Cosplay Workshop
(Twin Suns Stage)
Jelmezkészítési tippek profiktól: Színpadon A mandalori jelmeztervezője, vezető fodrásza és kellékese, Shawna Trpcic, Maria Sandoval és Josh Roth.
16.00-17.00 Star Wars: Young Jedi Adventures vetítés (Galaxy Stage)
Krystina Arielle vendégei a Köztársaság fénykorának időszakában játszódó, gyerekeknek szóló animációs sorozat alkotói, akik a május 4-i premiert megelőzően bemutatják a sorozat első két epizódját.
17.00-18.00 Hasbro Star Wars és Indiana Jones Panel (Twin Suns Stage)
Figuraújdonságok és új szerepjátékos kiegészítők a Hasbro és a Lucasfilm csapatától. A népszerű Star War-termékvonalak mellett idén teret kap Indiana Jones is.
17.30-18.30 Creature Cantina
(Celebration Stage)
Neal Scanlan és két munkatársa, Fiona Barnes és Matt Denton bemutatja, hogyan születnek meg és kelnek életre a Star Wars-filmek és sorozatok fizikai valójukban megalkotott lényei és droidjai.
18.30-19.30 Clone Wars 15. évforduló
(Galaxy Stage)
Amy Ratcliffe vendégei az animációs sorozat alkotói: Dave Filoni, Athena Portillo, Matthew Wood, Dee Bradley Baker, Ashley Eckstein, Matt Lanter és James Arnold Taylor.
VASÁRNAP HÉTFŐ
12.00-13.00 A Folytatás Trilógia gonosztevői 
(Celebration Stage)
12.00-13.00 Star Wars: The Bad Batch
(Celebration Stage)
Amy Ratcliffe vendégei a színpadon a sötét oldal képviselői a VII-VIII-IX. epizódból: Ian McDiarmid (Palpatine), Andy Serkis (Snoke) és Gwendoline Christie (Captain Phasma). Amy Ratcliffe vendégei: Brad Rau rendező-producer, Jennifer Corbett író-producer, Athena Portillo producer, valamint Michelle Ang (Omega) és Dee Bradley Baker (szinte minden más szereplő), akik az animációs sorozat második évadáról beszélgetnek.
13.00-14.00 Behind the Magic: Az Andor speciális vizuális effektusai (Twin Suns Stage) 13.30-14.30 A Marvel Comics bemutatja: Star Wars (Galaxy Stage)
Mohen Leo, az Andor vizuális effektus felelőse, TJ Falls, a Lucasfilm vizuális effektus producere, Richard Van Den Bergh speciális effektus felelős, valamint Scott Pritchard, az ILM vizuális effektus felelőse avatja be a közönséget a kémsorozat speciális és vizuális effektusainak rejtelmeibe. Bemutatásra kerülnek a Marvel Star Wars-képregényes újdonságai. Vendégek: Alyssa Wong, C.B. Cebulski, Cavan Scott, Charles Soule, Ethan Sacks, Marc Guggenheim és Matt Martin.
13.30-14.30 Hyperspace Stories: A Dark Horse Comics visszatér (Galaxy Stage) 13.30-14.30 From Screen to Tabletop
(Twin Suns Stage)
Hosszú kihagyás után a Dark Horse Comics visszatér a messzi galaxisba. A színpadon a Hyperspace Stories és a The High Republic Adventures szerzői: Cavan Scott, Claudia Gray, Daniel José Older, George Mann, valamint Matt Dryer szerkesztő és Nick Brokenshire rajzoló. Az Atomic Mass Games csapata vezeti be a közönséget a miniatűr asztali játékok rejtelmeibe és készítésük kulisszatitkaiba.
14.30-15.30 Visszatekintés az Obi-Wan Kenobi sorozatra (Celebration Stage) 14.00-15.00 Star Wars: Visions második évad
(Celebration Stage)
Amy Ratcliffe vendégei a limitált sorozat alkotói: Ewan McGregor, Hayden Christensen, Indira Varma, Vivien Lyra Blair, valamint Deborah Chow rendező-producer. A Lucasfilm és a vele kooperáló animációs műhelyek (Aardman, Cartoon Saloon, D'ART Shtajio, El Guiri, La Cachette, Punk Robot, Studio Mir, Triggerfish és 88 Pictures) alkotói adnak exkluzív első betekintést a Star Wars: Visions második évadába.
15.00-16.00 Beyond the Spires: Így készült a Tales from the Galaxy's Edge (Twin Suns Stage) 15.00-16.00 A Jazwares galaxis méretű mikrovilága (Twin Suns Stage)
A Galaxy's Edge park PlayStation VR2-ra készült virtuális kibővítésének alkotói, Jacob Edelen vezető élménytervező, Ronman Ng CG supervisor és a Skywalker Sound hangmérnőke, Matthew Wood vezet a VR élmény kulisszái mögé. Miniatűr űrjárművek. A Jazwares bemutatja a Star Wars Micro Galaxy Squadront és annak újdonságait. Vendégek: Simone Elliott (licensing) és Will Shick (termékfejlesztés).
15:30-16.30 Star Wars-jelmezverseny 
(Galaxy Stage)
15.30-16.30 Doug Chiang: Az Obi-Wan Kenobi és A mandalori látványtervezése
(Galaxy Stage)
A galaxis legjobb Star Wars-jelmezeinek versenye, veterán és újonc nevezőkkel. Az esemény minden Celebrationön a rajongók tehetségének, ügyességének és eltökéltségének igazi ünnepe. A Lucasfilm alelnöke és kreatív igazgatója, Doug Chiang előadásában bemutatja az Obi-Wan Kenobi sorozatban és A mandalori harmadik évadában megjelenő karakterek, űrhajók és világok látványtervezésének folyamatát és kihívásait.
16.30-17.30 Funko: Gyűjtsd össze a galaxist!
(Twin Suns Stage)
17.00-18.00 Záróceremónia
(Celebration Stage)
A Funko Games és a Funko európai régiójának képviselői mutatják be a cég legújabb Funko Pop! figuráit. Visszatekintés a rendezvény legjobb pillanataira, emlékezetes momentumaira, különleges vendégek részvételével.
17.00-18.00 Disney Parks: Ahol a Star Wars életre kel
(Celebration Stage)
A Walt Disney Imagineering és a Lucasfilm munkatársai bemutatják, hogyan kel életre a messzi galaxis a Star Wars: Galaxy's Edge és a Star Wars: Galactic Starcruiser vendégei számára. A színpadon Ann Morrow Johnson, Asa Kalama, Scott Trowbridge és Matt Martin.
17.45-18.45 Star Wars Animation Game Night
(Galaxy Stage)
Animációs sorozatok színészeinek vetélkedője. Vajon Ashley Eckstein, Dee Bradley Baker, James Arnold Taylor, Matthew Wood vagy Matt Lanter bizonyul a legnagyobb Star Wars-rajongónak?
18.30-19.30 Lucasfilm Publishing: Történetek a messzi galaxisból (Twin Suns Stage)
Megismerhetjük a Lucasfilm irodalmi újdonságait. Kristin Baver vendégei: Adam Christopher, Amy Richau, Cavan Scott, Charles Soule és Michael Siglain.

 swc_live_stage.jpg 

2023 legnagyobb Star Wars-ünnepe péntektől négy napon át, közel száz vendéggel, több száz programmal és legalább hetven kiállítóval várja a messzi galaxis iránt érdeklődőket.

Címkék: star wars események Star Wars Celebration

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr6518086122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása