Regény formájában előzménytörténetet kap a decemberben érkező Star Wars-film, a Zsivány Egyes (Rogue One), amely maga is az 1977-es Új remény előzményét meséli el. A Catalyst című regény a mozibemutató előtt egy hónappal jelenik meg az Egyesült Államokban az ismert Star Wars-szerző, James Luceno tollából.

A Star Wars-kötetek kedvelői bizonyára örülnek a hírnek, ám a regény szinopszisából a közelgő film háttértörténetéről is sokat megtudhatunk.

A regényben fontos szerepet játszik Orson Krennic, a Zsivány Egyes „főgonosza”, míg a történet középpontjában az a Galen Erso áll, akit a mozivásznon Mads Mikkelsen kelt majd életre.
Úgy tűnik, ahogy a Halálcsillag eredete, úgy a Zsivány Egyes háttértörténete is a köztársasági időkbe, a klónháború időszakáig nyúlik vissza. Íme a Del Rey kiadó által közzétett, meglepően sokatmondó ismertető:

Háború szakítja szét a galaxist. A Köztársaság és a Szakadárok évek óta vívják harcukat a csillagok közt. A győzelem érdekében a két oldal egymásra licitálva hoz létre egyre halálosabb technológiákat. Palpatine kancellár szigorúan titkos Halálcsillag projektjének résztvevőjeként Orson Krennic eltökélt szándéka, hogy a szuperfegyver kifejlesztésével megelőzze az ellenséget. Ehhez Krennic régi barátja, a zseniális tudós, Galen Erso lehet a kulcs.

Krennic és ellenségei egyaránt felfigyelnek Galen energetikai kutatásaira, így a tudós a galaktikus konfliktus egyik kulcsszereplőjévé lép elő. Ám miután Krennic szakadár emberrablók fogságából megmenti Galent, a feleségét, Lyrát és kislányukat, Jynt, az Erso család Krennic lekötelezettjévé válik. Krennic ezután kivételes lehetőséget kínál fel Galennek: minden elképzelhető erőforrást rendelkezésére bocsájt a tudományos kutatásai folytatásához. Miközben Galen és Lyra úgy hiszi, az energetikai kutatások tisztán a jó ügyet fogják szolgálni, Krennicnek más tervei vannak, amelyek révén végre valósággá válhat a Halálcsillag. Jótevőjük fokozódó szorításának csapdájában az Erso családnak ki kell bogoznia Krennic hazugságainak hálóját, hogy megmentsék magukat és a galaxist is.

Érdekesség, hogy bár a Zsivány Egyes cselekménye közvetlenül az Új remény előtt játszódik, utalnak rá jelek, hogy Jyn Erso gyerekkora a filmben is meg fog jelenni. Az előzménykötet története azonban még korábban veszi kezdetét, hiszen a Birodalom előtti időkbe, vagyis a közelgő film fő eseményeinél legalább húsz évvel korábbra vezet vissza.

James Luceno Catalyst című regénye november 15-én jelenik meg a tengerentúlon.

Címkék: star wars filmek kiadvány spinoff Rogue One

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr9511670378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2016.09.08. 09:52:17

vajon a sátánmikiegér ezt is széttrollkodta?
süti beállítások módosítása