Jon Favreau és Dave Filoni remek párost alkotott vasárnap A mandalori pódiumbeszélgetésén. Az alábbi videó az esemény után készült kettejükkel. Favreau elárulta, először jár Star Wars Celebrationön, emiatt nem tudta, mire számíthat a közönségtől. Nem úgy Filoni.

Favreau: Szerencsére Dave járt már itt, és mondta, hogy bármit mutatunk, ez a közönség érteni fogja. [...] Mutattunk kis kulisszatitkokat, levetítettünk néhány jelenetet, és egy kis werk összeállítást arról, hogy mi mindenre lehet számítani. Még korai effektekkel, hiszen a munka elején járunk. És igazad volt, ez volt a megfelelő közönség, hogy bemutassuk ezeket. Tetszett, hogy milyen oldott volt a hangulat, és mennyire jól reagáltak mindenre, amit mutattunk. Tetszett, ahogy időnként teljesen elcsendesült mindenki, mert nem akartak lemaradni semmiről.

Filoni a közegről: A Star Wars Celebration nagyon pozitív közeg. A közönség szereti, ha érezheti, hogy részese annak, amit ennyire szeret. Ezt akartuk visszaadni: Ez nektek szól. Mi szeretjük. Reméljük, hogy ti is szeretni fogjátok. Imádunk dolgozni rajta a kollégáinkkal. És ez remélhetőleg átjön majd a képernyőn.

Favreau a sorozat formátumáról: A streaming sorozatok a BBC, illetve a fizetős kábeltévék formátumából nőttek ki. Minden évad adott számú fejezetből áll, amik nem egyszerűen csak sorozatepizódok. Nem 22-23 epizódunk van, hanem kevesebb, esetünkben nyolc, ami lehetőséget ad arra, hogy fejezetekre osszuk a történetet.

Filoni az élőszereplős rendezésről: Nagyon izgalmas. Most kipróbálhatom a gyakorlatban mindazt, amire felkészültem, akár még George idején. Hogy milyen egy díszletben, stábbal dolgozni. Kathy mindig elküldött a filmforgatásokra, a VII. és VIII. Epizódéra, a Zsivány Egyesére. Beültem a műterembe, és figyeltem, mit csinálnak a különböző rendezők. De ennél is többet jelentett Jon jelenléte, aki rendszeres mentorom volt, és mindenbe beavatott. Ez rengeteget lendített azon, amire képes vagyok.

mandalorian_kozonseg.jpg

Favreau Filoniról és a Celebrationről: Kihasználjuk Dave (animációs) tapasztalatait. Úgy gondolom, az élőszereplős rendezőknek — különösen ha sok effektust használnak a filmjeikben — hasznára válna, ha tanulnának az animációs kollégáktól.
Ez az első Star Wars Celebrationöm. A Comic-Conon és a D23-on már veteránnak számítok, de azok sem egyformák. A Celebration olyasmi, amit eddig csak távolról figyeltem, és látszott, hogy mindenen túltesz, a jelmezesek, a díszletek, a közösség miatt. A jelmezekben rejlő humor miatt. És persze a Lucasfilm és a Star Wars újabb és újabb történetei iránti megbecsülés miatt. Nekem ez volt az első, Dave viszont már öreg veterán itt.

Filoni a Celebrationről: A Celebrationben az a legjobb, hogy mindenki egy dolog miatt jön ide. [...] Itt minden a Star Warsról szól. Van egy olyan együvé tartozás és bajtársiasság, amit más rajongói csoportokban nem feltétlenül találni meg. [...] Az egész egy nagy fesztivál, ami a Star Wars őszinte ünnepe. Voltam itt, amikor George színpadra lépett, és felfoghatatlan üdvrivalgás fogadta. [...] Ez volt a tökéletes hely, hogy megmutassuk A mandalorit. Ennél jobb nem is lehetne.

Címkék: interjú star wars tévésorozat Jon Favreau Dave Filoni Mandalorian

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr4714772458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása