Csütörtökön kezdetét vette a 2022-es Star Wars Celebration, a messzi galaxis szerelmeseinek négy napon át tartó világtalálkozója a kaliforniai Anaheimben. A rendezvényt a Lucasfilm a lehető legnagyobb durranással indította el, egy másfél órás seregszemlével a cég készülő — és nem csak Star Wars-témájú — produkcióiból.

lflsc_ewan_hayden.jpg

Természetesen élen az Obi-Wan Kenobi sorozat volt, amely első két epizódjával péntek hajnalban debütált a Disney+ streaming szolgáltatásában. (A Disney+ június 14-től elérhető lesz Magyarországon is.)

Az Obi-Wan címszerepét alakító Ewan McGregort és a vele együtt tizenhét év után visszatérő Hayden Christensent (Anakin Skywalker) minden túlzás nélkül szupersztároknak kijáró ovációval fogadta az Anaheim Convention Center nagytermének több ezres közönsége.
Csatlakozott hozzájuk Deborah Chow rendező, valamint a szereplőgárda két további tagja, Moses Ingram (Reva) és Rupert Friend (Főinkvizítor).
A következő nagy ováció akkor tört ki, amikor McGregor minden jelenlévőt meginvitált, hogy néhány órával később térjenek vissza, és az alkotókkal közösen tekintsék meg a sorozat első két részét a mozivásznon.

Az Obi-Wan Kenobi után egy másik Star Wars-szereplőről elnevezett sorozat, az Andor következett. Az alkotógárdát Diego Luna (Cassian Andor) és Genevieve O'Reilly (Mon Mothma) mellett Tony Gilroy író-producer-sorozatgazda és Sanne Wohlenberg producer (Csernobil) képviselte, akik a produkció fotói mellett egy pazar előzetest is hoztak magukkal.

Számomra az Andor 2018-as bejelentése óta az egyik legjobban várt Star Wars-projekt, és amit eddig kaptunk belőle, az igazolni is látszik a várakozásaimat.

A sorozat augsuztus 31-én érkezik, dupla epizóddal. A tizenkét részes első évad öt évvel játszódik a Zsivány Egyes eseményei előtt, és nagyjából egy esztendő történéseit meséli el. A második tizenkét epizód cselekménye, amelynek forgatása novemberben kezdődhet meg, a maradék négy év eseményeit öleli fel, és egészen a Zsivány Egyes kezdetéig fog elvezetni.

Willow csodálatos előzetest kapott

Az Andort vártam legjobban, de a Willow előzetese okozta a legnagyobb örömet számomra. Pedig az 1988-as mozifilm nem is tartozik a kedvenceim közé. 2020-ban ezt írtam a tervezett produkcióról:

Meggyőződésem, hogy ebből a típusú fantasyből manapság sokkal többet ki lehet hozni, mint amit Lucaséknak akkoriban sikerült. [...] Az ILM mai eszköztárával, a fantasy műfaj újkori példáival és a Disney+ költségvetésével a háttérben szerintem minden lehetőség adott egy magabiztos, élvezetes folytatásra.

Nos, az előzetes alapján ez abszolút megvalósulni látszik. Maximálisan hiszek ebben a sorozatban.

A produkciót a Celebration színpadán olyan nagyágyúk képviselték, mint Ron Howard producer (az eredeti film rendezője) és Jon Kasdan író-sorozatgazda, akik néhány éve a Solón dolgozva határozták el, hogy a Willow megérdemel egy folytatást. Természetesen csatlakozott hozzájuk Warwick Davis (Willow Ufgood) is és egy másik nagy visszatérő, Joanne Whalley (Sorcia).

A történet három új szereplője is bemutatkozott a közönségnek: Ruby Cruz alakítja Kit hercegnőt, Sorcia és Madmartigan lányát. Erin Kellyman (Solo) Kit legjobb barátját, Jade-et játssza. Ellie Bamber karaktere, Dove pedig egy szolgálólány a palota konyháján, aki fülig szerelmes a hercegnő fivérébe.

További érdekesség, hogy Willow lányát Warwick Davis igazi lánya alakítja, a fia pedig a dublőreként működött közzé a húzósabb jeleneteknél.
A sorozat novemberben érkezik a Disney+-ra.

A Willow stábját A mandalori alkotópárosa, Jon Favreau és Dave Filoni váltotta a színpadon. Filoni egyenesen az Ahsoka forgatásáról érkezett, és hozott magával egy videót, amelyen Rosario Dawson a díszletből köszönti a rajongókat. Ahsoka önálló sorozata 2023-ban debütál.

Jövőre érkezik A mandalori harmadik évada is (tervezett bemutató: 2023. február). Az alkotópároshoz a harmadik évadban visszatérő Katee Sackhoff (Bo-Katan Kryze) is csatlakozott, majd levetítettek egy előzetest, amit egyelőre csak a Star Wars Celebration közönsége láthatott. Már a kiszivárgott felvételek alapján is nagyon jól néz ki a folytatás. Nem árulok el vele nagy titkot, hogy a történet Mandalore-ra vezet.

Jude Law a messzi galaxisban

Következett még Jon Watts és Chris Ford, hogy Favreau-ékhoz csatlakozva meséljen egy újabb Star Wars-sorozatról, amelynek eddig csak a kódnevét ismertük. Az igazi címe Star Wars: Skeleton Crew. A forgatás hamarosan kezdődik, és szintén 2023-ban várható a bemutató. Egyelőre egy látványtervet láthatott a közönség.
A sorozat húzóneve Jude Law, és egy idősíkon fog játszódni A mandalorival. A történet középpontjában négy gyerekszereplő áll, akik elvesznek az űrben és a hazautat keresik, Watts azonban hozzátette, hogy nem gyereksorozatról van szó.

skeleton_crew_concept_swc22.jpg

Két meglepetést még tartogatott az esemény. Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök röviden felidézte a Star Wars idén kilencven esztendős zeneszerzőjének, John Williamsnek az elképesztő munkásságát, majd a színpadon előbukkant egy teljes szimfonikus zenekar és a maestro maga is, hogy eljátsszák az Obi-Wan Kenobi sorozat Williams által komponált fő témáját.

Ezután az Indiana Jones zenéje és Harrison Ford következett, hogy hírt adjon az ötödik Indy-filmről. Az, hogy James Mangold rendező és Frank Marshall producer is megérkezett a színpadra, szerintem a tomboló közönség jelentős részének már fel sem tűnt.
Az Indiana Jones 5 forgatása lényegében befejeződött, a tervek szerint 2023. június 30-án érkezik a mozikba.

Címkék: star wars események tévésorozat Andor Willow Obi-Wan Star Wars Celebration Skeleton Crew

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr8917842335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása