Negyvenöt "szupertitkos spoileres fotót" közöl a tmz.com a J.J.Abrams rendezésében készülő Star Wars-film, a május közepe óta forgatott VII. Epizód forgatásáról. A bombasztikus jelzőket némi fenntartással kezelném — az abu-dzabi sivatagban készült képeken stábtagok és jelmezes statiszták pózolnak mosolyogva, úgyhogy a fotók annyira nem tűnnek "szupertitkosnak" és különösebben spoileresnek sem. Sokkal valószínűbb, hogy a film marketing gépezete igyekszik idejekorán izgalomba hozni a rajongókat egy kis szivárogtatással. Az első reakciókból ítélve, sikerrel.

tmz-sw-7-04.jpg

Mi tagadás, a képek igazi Star Wars-hangulatot árasztanak, a klasszikus trilógiából ismert "used galaxy", vagyis a lepukkant univerzum visszatérésével kecsegtetnek, és néhány olyan csemege is felfedezhető rajtuk, ami egyenesen a rajongók szívébe talál. A változatos jelmezek mellett rengeteg megépített díszletet látni, és felbukkan a fotókon egy érdekes lény is, amely nem csupán dizájnját tekintve remek, de fizikai valójával egyből megnyeri a számítógépes trükköktől megcsömörlött, régi vágású fanokat.

Következik néhány az érdekesebb képek közül. (A TMZ otromba vízjeléért én kérek elnézést!)

tmz-sw-7-18.jpg

Nem csalás, nem ámítás, nem CGI! Íme az űrmalac — amíg jobb nevet nem találunk neki. Állítólag öt ember kezeli belülről. Valószínűleg még többen kívülről.

tmz-sw-7-10.jpg

Némelyeknek már az is boldogság, hogy valódi díszleteket láthatunk, ám a díszleteken visszaköszön a klasszikus Csillagok háborúja-trilógiából ismert lestrapáltság is.

tmz-sw-7-37.jpg

A képeken látható ugyanannak a piacnak a díszlete, ahonnét néhány napja J.J.Abrams rendező küldött videoüzenetet.

tmz-sw-7-38.jpg

Jelmezes statiszta a piac díszletében.

tmz-sw-7-27.jpg

A keményvonalas rajongók számára ez az egyik legérdekesebb kép. A fenti kapu ugyanis szinte pontos mása annak, amely Ralph McQuarrie 1981-es, A Jedi visszatérhez készült látványtervein szerepel. Ezeket láthatjátok az alábbi két képen.

mcquarrie_rotj_kapu1.jpg

Szembeötlő hasonlóság — McQuarrie, a régi trilógia legendás látványtervezője az 1983-ban bemutatott A Jedi visszatérhez készítette a fenti festményt.

mcquarrie_rotj_kapu2.jpg

Ez a látványterv is a '80-as évek elejéről származik. A 2012-ben elhunyt tervező eredetileg Jabba palotájának bejáratához álmodta meg a kaput.

tmz-sw-7-33.jpg

Ismét 2014 és Abu-Dzabi: A díszleten felfedezhető a Star Wars-filmekben használt "aurebesh" írás. Latin betűkre fordítva a felirat: "Warning".

tmz-sw-7-17.jpg

Egy díszletelem, amely leginkább a Baljós árnyak fogatversenyének hajtóműveire emlékeztet.

tmz-sw-7-45.jpg

Változatos jelmezeikben hűsölnek a statiszták egy légkondicionáló alatt. Aligha tűnik lesifotónak.

tmz-sw-7-19.jpg

Sűrű fekete füst száll a díszletek fölött, de talán ez a kevésbé érdekes. A képen felfedezhető a Tatooine bolygóra oly jellemző páragyűjtő torony. A Tatooine a Skywalkerek történetének visszatérő helyszíne — minden bizonnyal látni fogjuk a VII. Epizódban is.

A teljes fotósorozat a tmz.com-on látható.

Címkék: star wars filmek helyszínek forgatási fotó episode7

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr656260912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása