J.J. Abrams rendező ismét videóval jelentkezett a VII. Epizód forgatásáról, méghozzá nem is akármilyen videóval, hiszen leleplezi benne az új Star Wars-film X-szárnyú vadászgépét.

Jelentem, a lázadók csillagvadászának harminc évvel későbbi változata pont úgy néz ki, ahogy egy űrhajónak ki kell néznie a Csillagok háborúja univerzumában. A hajó oldalán kék festés váltotta fel a korábbi pirosat, ám a legnagyobb különbség nem ez, hanem a szimpla hajtómű, vagyis hogy csak egy-egy henger kapott helyet az űrhajó szárnyán. Ettől sokan egyből a regényekből és videojátékokból ismert Z-95-ös vadászgépre asszociálnak,

ám a Star Wars hivatalos Twitter-csatornája megerősítette, hogy ez bizony az új X-szárnyú,

vagyis az űrhajó szárnyai a hajtóművel együtt kettényílnak. Ahogy azt már a díszlet építésekor bemutattuk, az új X-szárnyút egyértelműen Ralph McQuarrie 1975-ben készült látványterve ihlette. A HD-videót sokadszorra is végignézve látszik, hogy az új változat részleteiben okosan továbbgondolt (kedvencem a fellépő létra nyílása a kis ajtóval), amúgy pedig gyönyörűen kidolgozott díszletről van szó.

mcquarrie_xwing_640x322.jpgRalph McQuarrie eredeti látványterve 1975-ből

A videó egyébként abból a célból született, hogy újfent felhívja a figyelmet a Star Wars: Force for Change kampányra, amelyről korábban már olvashattatok a blogon. Még négy napig tart az akció, amelynek lényege, hogy ha az Omaze.com/StarWars oldalon 10 dollárral megsegítitek az UNICEF munkáját, esélyetek nyílik ott lenni Londonban, a film forgatásán.

Címkék: star wars videó filmek jj abrams episode7 force for change

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr136530247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisskolos 2014.07.22. 11:59:48

Tetszik! Nagyon jó, hogy fényesre nyalt csillogó-villogó CGI borzalmak helyett (lásd Nubian cirkáló a Baljós árnyakban), a használattól ütött-kopott, valóságban is megépített modellek lesznek az új filmben.
Az meg már a non plusz ultra, hogy elővették a régi látványterveket.

Globetrotter2014 2014.07.22. 15:42:53

A Episdode 4 dizájnja jobb. Zseniális volt az a csapat. Lucasnak ehhez semmi köze ő csak a főnököt játszotta.

Amitől az eredeti sorozat akkorát szólt az már a következő 3 részből is kimaradt

Most se jön vissza ha ennyire nem érzik a dolgot...

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2014.07.22. 19:47:02

@ZF2: A filmkészítés valóban csapatmunka, de hidd el, az ötlettől a sztorin át a megvalósításig Lucasnak több köze volt hozzá, mint bárki másnak abból a (csakugyan zseniális) csapatból!
Ez igaz mind a hat eddigi filmre. A következőre már nem.
süti beállítások módosítása