Ami a Galaktikus Birodalomnak sem ment könnyen, azt Matthew Myatt egymaga megcsinálta: rábukkant a lázadók titkos támaszpontjára. És ez nem mese, hanem a valóság. A brit hobbipilóta hétvégi repülése során tett különleges felfedezést: egyszer csak átrepült a Millennium Falcon fölött. Ahogy azt Myatt fotója bizonyítja, az Ezeréves Sólyom díszlete két X-szárnyú vadászgép társaságában egy második világháborús angol légi bázis területén parkol, amelyet nyilvánvalóan forgatási helyszínné alakított a Star Wars: VII. Epizód stábja.

A Greenham Common légi bázist 1942-ben létesítette az angol királyi légierő, majd amerikai támaszpontként funkcionált a hidegháború évtizedeiben, mígnem 1993-ban leszerelték. A bázis délkeleti csücskében hat rakétatároló bunkert alakítottak ki. Ezek 10 méter magas hangárjait 2 méter vastag betonfödém, több tonna agyag, titán réteg és három hidraulikus működésű, atombiztos kapu védi. Nem csoda, hogy a hely megihlette a filmeseket. Az alábbi képen is jól látható, hogy most X-szárnyú vadászgépek parkolnak a bunkerbejáratoknál.

greenhamcommon20140906_2.jpg

A filmesek azért kicsit felöltöztették a helyszínt. Gyanúm szerint a dombokból kiálló kis tornyok, dobozok és tányérantennák nem a légi bázis eszközei, hanem ügyesen elhelyezett díszletelemek.

Myatt felfedezése után az angol rajongók sem voltak restek, rögtön fellőttek egy drónt, hogy fotózza madártávlatból a bázist. Így készült az alábbi videó is.

Helyén kezelendő, de mindenképp érdekes megfigyelés, hogy a helyszín mutat némi hasonlóságot a Dantooine bolygó korábbi látványterveivel. A füves pusztákkal borított lakatlan bolygót a filmekben ugyan nem láthattunk, ám szerepelt a Knights of the Old Republic című Star Wars-játékban, és a történet szerint a lázadók a polgárháború korai éveiben itt alakították ki egyik titkos, később hátrahagyott támaszpontjukat.

kotor_dantooine.jpg

A VII. Epizód korábbi forgatási helyszíneiről olvashattok itt, itt és itt.

Címkék: spoiler star wars filmek helyszínek episode7

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr756687665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiAdiMundi 2014.09.11. 08:57:28

Lefogadom, hogy a Dantooine lesz...

SemBoga 2014.09.11. 14:47:44

@KiAdiMundi: én inkább a Dantooinre tippelnék :)

steery 2014.09.11. 17:10:06

Végre valami érdekesség az SW VII-ről. Mostanában alig csorognak a hírek a forgatásról. De Han és Csubi idegbajt fognak kapni, ha meglátják, hogy valami idióta hosszában kettészelte az öreglányt és csak a bal oldala van meg!
Remélem a filmből ezúttal nem felejtik ki a jobb oldalon lévő parabolatányért, úgy mint a IV. epizódban a Mos Eisley dokknál.

docika 2014.09.11. 19:29:22

Hogy lenne már a Dantooin? Ott írták hogy Dél-Angliában van! :)

Luke én vagyok az apád körösztanyjának a szomszédj 2014.09.11. 20:58:18

Jo szet kurtak. Ez mostanaban nem fog repulni, az biztos. A fracnak szedik szet, ha nem ertenek hozza, megvarhattak volna Csubiekat.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.09.11. 21:21:14

Senkit nem fog érdekelni ez a szomszédok szintű rimék. Főleg nem ilyen ráncos, bibircsókos pofájú öreg ripacsokkal. Már rég el kellett volna égetni az összes sw kópiát, lukászt meg bebaszni egy teszkóba raktárosnak, az való neki.

Dbm 2014.09.11. 22:05:42

Köszönjük, hogy ezt megosztottad velünk.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2014.09.22. 12:25:32

@KiAdiMundi: :) Nyilván a forgatókönyv diktál, de ha a sztoriba illeszkedik, könnyen lehet a Dantooine, hiszen eggyel több apró kapocs lenne a régi filmekhez.

KiAdiMundi 2014.09.22. 12:44:55

Persze, épp ezért gondolom, Plok. :)
süti beállítások módosítása