A D23 Expón sok más érdekesség mellett bejelentették a Star Wars: IX. Epizód rendezőjét. A harmadik trilógia befejező epizódját Colin Trevorrow rendezheti.

A produkció lényegi munkálatai csak évek múlva kezdődnek (előbb még J.J. Abrams VII., majd Rian Johnson 2017-ben érkező VIII. Epizódja van soron), ám Trevorrow még idén csatlakozik a Lucasfilm alkotóközösségéhez.

colin_trevorrow.jpg„Azóta várom, hogy együtt dolgozhassam Colinnal, amióta láttam a Safety Not Guaranteed című filmjét” — árulta el Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke. „Annak a filmnek az ereje és a Jurassic World elképesztő sikere rengeteget elmond a képességeiről, mind mesélőként, mind filmrendezőként. Izgatottak vagyunk, amiért egy ilyen fantasztikus tehetség, mint Colin csatlakozik a családunkhoz, és belép a Star Wars univerzumába.”

„Nem egy munkát vagy egy megbízatást kaptam, hanem egy helyet annál a tábortűznél, amit mesélők, filmkészítők, művészek és szakemberek kivételes csoportja ül körül” — áll a rendező nyilatkozatában. „A feladatunk, hogy új történeteket meséljünk el egy fiatalabb generáció számára, mert ők is megérdemlik azt, amiben nekünk részünk volt — egy mitológiát, amit magukénak vallhatnak. Ennek megvalósításában ahhoz fogunk nyúlni, amit George Lucas mindannyiunkban elültetett: ezek a határtalan kreativitás, a tiszta invenció és a remény” — fogalmaz Trevorrow.

A Star Wars: IX. Epizód várhatóan 2019-ben kerül a mozikba.

Brad Bird majdnem Star Warst rendezett

Van Colin Trevorrow-ról egy érdekes sztorim, ami néhány hónapja jelent meg a slashfilm.com-on, és akaratlanul is bemutatja, hogyan jutott el a 38 esztendős rendező a Star Wars rendezői székéig.

2012 őszén járunk. George Lucas a Lucasfilm eladásáról tárgyal a Disney fejeseivel, ám még előtte szeretné sínre tenni a VII. Epizód munkálatait. Michael Arndt javában dolgozik a film forgatókönyvének vázlatain, Kathleen Kennedy pedig rendezőt keres a produkcióhoz.

Kennedy és Lucas első számú jelöltje Brad Bird volt a feladatra, aki azonban nyakig beleásta magát egy másik projektbe, a Holnapolisz című filmbe. Mivel a határidőket mindenki tartani akarta, Birdnek választania kellett, de mindkét filmet szerette volna megrendezni. Olyannyira, hogy merőben szokatlan ötlettel állt elő: a Star Wars-film előkészületi szakaszában helyettesítse őt egy másik rendező, akitől átveszi majd a stafétabotot, amint a Holnapolisz munkálatai ezt megengedik!
A helyettes, akit javasolt, a fiatal filmesnek számító Colin Trevorrow lett volna.

Őrült ötlet volt, Kennedy azonban annyira szerette volna megszerezni Birdöt, hogy komolyan elgondolkodott a felvetésen. Annyira komolyan, hogy a férjével, Frank Marshall-lal megnézték Trevorrow Safety Not Guaranteed című filmjét. Bird azzal ajánlotta Trevorrow-t, hogy önmagára emlékezteti, és ezt Kennedyék benyomása is megerősítette. Ám a helyettesítő rendező ötletét ezzel együtt sem találták vállalhatónak.

„Biztos vagyok benne, hogy Kathy nehezen állt volna Bob Iger (Disney-főnök — a szerk.) elé ezzel az ötlettel” — nyilatkozta Marshall.

Kennedy tehát fájó szívvel lemondott Birdről, és a továbbiakban J.J. Abramsszel tárgyalt. Frank Marshall azonban, aki producerként épp a Jurassic World előkészületein dolgozott, gondolt egy merészet, és felhívta Trevorrow-t. Felajánlotta neki a dinós film rendezését.

Az említett cikk története itt véget ér, ám mi már ismerjük a folytatást.

A többi, mondhatni, történelem. Trevorrow remekül megbirkózott a rábízott szuperprodukcióval, és miközben Brad Bird Holnapolisza az év egyik nagy bukása lett, a Jurassic World minden várakozást felülmúlt a kasszáknál.
A Lucasfilm Birdöt talán meg sem kereste a IX. Epizód rendezői feladataival. Colin Trevorrow viszont megváltotta jegyét a Star Wars stábjába.

trevorrow_jw.jpgColin Trevorrow rendező a Jurassic World forgatásán

Címkék: star wars filmek Colin Trevorrow episode9

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr147710038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása