A Star Wars ötszörös Oscar-díjas zeneszerzője, John Williams szombaton koncertet adott saját szerzeményeiből az amerikai Lenoxban. A riói játékok apropóján műsoron volt a zeneszerző 1984-es olimpiai fanfárja, illetve filmes munkái közül az E.T., a Hook, a Superman, valamint egy harminc perces összeállítás a Star Wars gazdag zenei anyagából.

johnwilliams_201608.jpg

A masslive.com beszámolója szerint Williams a koncert során elárulta, heteken belül elkezdi a munkát a Star Wars nyolcadik epizódján, amelynek korai vágását már volt alkalma megtekinteni.

Mint ismert, az idén mozikba kerülő Zsivány Egyes az első Star Wars-film, amelynek nem John Williams a zeneszerzője, a 83 esztendős maestro helyét a szintén Oscar-díjas Alexandre Desplat (Grand Budapest Hotel) vette át. Williams azonban nyár elején úgy nyilatkozott, ha egészsége engedi, szeretné megkomponálni a 2017-ben érkező VIII. Epizód dallamait. A zeneszerző a lenoxi koncerten is beszélt arról, hogy elbűvölte Daisy Ridley alakítása Rey szerepében, aminek nagy szerepe volt abban, hogy igent mondjon Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök újabb felkérésére.

Kissé meglepő, hogy Williams ilyen korán, 16 hónappal a bemutató előtt megkezdi a munkát a Rian Johnson által rendezett VIII. Epizódon, ám érdemes felidézni, hogy Az ébredő Erő zenéjét is 2014 őszén kezdte el komponálni.

Frissítés: A koncerten készült videofelvétel arról tanúskodik, hogy az említett portál pontatlanul idézte John Williams szavait. A felvétel alapján a maestro nem beszélt arról, mikor lát neki a komponálásnak és nem azt mondta, hogy látta, hanem hogy heteken belül látni fogja a készülő Star Wars-filmet.

Címkék: star wars filmek John Williams episode8

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr9610410816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása