Izgalmas hétvége vár a Star Wars rajongóira és mindazokra, akik szeretik a messzi-messzi galaxis világát. Április 11. és 15. között zajlik Chicagóban minden idők legnagyobb Csillagok háborúja-találkozója, a 2019-es Star Wars Celebration.

star_wars_celebration_2019.jpg

Mivel a rendezvény legfontosabb eseményeit élőben közvetíti a Star Wars Youtube-csatornája, érdemes felkészülten nekimennünk a hosszúra nyúló hétvégének.
A hivatalos programok öt napon át, tizenhat helyszínen zajlanak a McCormick Palace rendezvényközpontban és környékén. Ezek közül is kiemelkedik a három fő helyszín:

  • Galaxy Stage: A programok és beszélgetések révén a Star Wars világába nyerünk mélyebb betekintés. A házigazda David W. Collins.
  • Twin Suns Stage: A meghívott vendégek a Star Wars-filmek, sorozatok és regények kulisszáiról lebbentik fel a fátylat. A házigazda Amy Retcliffe.
  • Celebration Stage: A rendezvény legnagyobb helyszíne. Itt kapnak helyet a legizgalmasabb bemutatók és pódiumbeszélgetések, amelyek egy részét a másik két helyszínre is élőben fogják közvetíteni. A legnagyobb színpad a legkisebb házigazdáé, Warwick Davisé.

A csütörtök még amolyan bemelegítő nap lesz, a péntek azonban a decemberben érkező IX. Epizód jegyében telik, és aznap jön a film első előzetese! A szombat fő attrakciója a Star Wars-park és egy új videojáték bemutatkozása lesz, a vasárnap a Star Wars-tévésorozatok napja, míg a zárónapot a Baljós árnyak huszadik évfordulójának szentelték a szervezők.

A tizenhat helyszín összes programját szinte lehetetlenség lenne felsorolni, de összeállítottam egy listát a három fő helyszín eseményeiből, külön kiemelve az egyes napok legizgalmasabbnak tartott bemutatóit, amelyekre érdemes lesz odafigyelni.

Az időpontok magyar idő szerint értendők!

 

PÉNTEK SZOMBAT
18.00-19.00 Star Wars: IX. Epizód
(Celebration Stage)
17.45-18.45 Droids and Animatronic Creatures of SW
(Galaxy Stage)
Pódiumbeszélgetés J.J Abramsszel, Kathleen Kennedyvel és a film többi alkotójával. Számítunk a trailer és a poszter bemutatására! Matt Denton, Josh Lee és Lee Towersey trükkmesterek mesélnek a legújabb filmek droidjainak és távvezérelt lényeinek születéséről.
20.15-21.30 Star Wars Collectibles Update
(Twin Suns Stage)
18.00-19.00 Így kel életre a Galaxy's Edge
(Celebration Stage)
Brian Merten, a Lucasfilm munkatársa szolgál érdekességekkel a gyűjtők számára. A Walt Disney Imagineering és a Lucasfilm munkatársai bemutatják az idén nyitó Star Wars-élményparkot.
20.30-21.30 Vader Immortal: a VR sorozat
(Celebration Stage)
18.00-19.00 Inside Fantasy Fligh Games
(Twin Suns Stage)
Az ILMxLAB és az Oculus bemutatja az első virtuális valóságra írt Star Wars-sorozatot. Újdonságok és kérdezz-felelek a Star Wars-tábla-, kártya- és szerepjátékok alkotóival.
20.30-21.30 20 éves a Star Wars-LEGO
(Galaxy Stage)
19.45-20.45 Star Wars Rebels Remembered
(Galaxy Stage)
Vissza- és előretekintés a LEGO és a Lucasfilm együttműködésére. Dave Filoni és vendégei tekintenek vissza a nemrég lezárult animációs sorozatra.
22.00-23.00 Star Wars Hasbro
(Twin Suns Stage)
19.45-20.45 Del Rey kulisszatitkok
(Twin Suns Stage)
Terítéken a Hasbro népszerű Star Wars-játékai. A játékgyártó csapata bemutatja a legújabb akciófigurákat. Star Wars-szerzők mesélnek készülő munkáikról (Claudia Gray, Timothy Zahn, Alexander Freed, Delilah S. Dawson).
22.30-23.30 A Baljós árnyak zenéje
(Galaxy Stage)
20.30-21.30 Star Wars Jedi: Fallen Order
(Celebration Stage)
David Collins veszi górcső alá a 20 éves I. Epizód zenei anyagát. A készítők bemutatják a karácsonykor érkező akció-kaland videojátékot.
23.00-24.00 A Star Wars droidjai és lényei
(Celebration Stage)
21.30-22.30 Marvel Comics Presents: Star Wars
(Twin Suns Stage)
A droidokat és idegen lényeket készítő műhely kulisszatitkai. Grek Pak és Ethan Sacks képregény írók mesélnek készülő munkáikról.
23.45-00.45 Beszélgetés a Lucasfilm szerzőivel
(Twin Suns Stage)
22.30-23.30 Star Wars-jelmez verseny
(Galaxy Stage)
Jeffrey Brown, Zorida Cordova, Delilah Dawson, Claudia Gray, Justina Ireland, E.K. Johnston, Cavan Scott, Timothy Zahn és mások. A legjobb Star Wars-jelmezek versenye veterán és újonc nevezőkkel, számtalan kategóriában, szakértő zsűri bírálásában.
00.30-01.30 Az ILM bemutatja: Így készült a Solo
(Galaxy Stage)
23.00-24.00 A Celebration of Women and Star Wars
(Celebration Stage)
A Solo Oscar-jelölt trükkmestere, Rob Bredow a film kulisszái mögé kalauzolja a közönséget, bemutatja a forgatási fotóiból készült albumot. Nők, akik kiveszik részüket a SW születéséből. Ashley Eckstein vendégei: Vanessa Marshall, Catherine Taber, Amy Ratcliffe.
01.30-02.30 Intergalactic Game Show
(Twin Suns Stage)
23.15-00.15 Lépj be a történetbe: ILMxLAB
(Twin Suns Stage)
Kvíz vetélkedő rajongók és Star Wars-szerzők részvételével. Beszélgetés az ILMxLAB munkájáról, amely a virtuális valóság révén elhozza a Star Wars univerzumát.
00.30-01.30 A Star Wars Let's Play
(Galaxy Stage)
David Collins vendégei klasszikus SW-videojátékokkal játszanak, miközben válaszolnak a közönség kérdéseire.
24.45-25.45 Star Wars: The Force of Funko
(Twin Suns Stage)
POP!, Mystery Minis, Wacky Wobblers - a Funko Star Wars-termékei
VASÁRNAP HÉTFŐ
18.00-19.00 A mandalori
(Celebration Stage)
17.30-18.30 Lucasfilm Publishing: Írók kerekasztala
(Twin Suns Stage)
Jon Favreau író-producer és Dave Filoni rendező-producer mesél az élőszereplős tévésorozat veszélyes világáról. Remélhetőleg képanyaggal! Star Wars-szerzők mesélnek az alkotófolyamatról (Claudia Gray, Justina Ireland, Daniel José Older, Cavan Scott, Charles Soule).
20.00-21.00 A kantin kulisszái mögött
(Twin Suns Stage)
18.00-19.00 20 éves a Baljós árnyak
(Celebration Stage)
Tom Spina trükkszakember ritka felvételek segítségével kalauzol el a klasszikus helyszín kulisszái mögé. Warwick Davis és vendégei eddig nem látott felvételekkel ünneplik a 20 éves I. Epizódot.
20.15-21.15 Designing Episode I
(Galaxy Stage)
19.15-20.15 Star Wars-tetkó szépségverseny
(Twin Suns Stage)
Doug Chiang, a Lucasfilm kreatív igazgatója, az I. Epizód művészeti vezetője mesél a film látványtervezéséről. Kicsi, nagy, egyszínű vagy színes... SW-tetoválások versenye különleges trófeákért, különféle kategóriákban.
20.30-21.30 Beszélgetés Alan Tudykkal
(Celebration Stage)
20.30-21.30 Anekdoták Warwick Davisszel
(Celebration Stage)
Warwick Davis vendége a Zsivány Egyes droidját, K-2SO-t megformáló Alan Tudyk. Wicket, Wald, Weazel, Wollivan, Weeteef, Wodibin - a színész, aki több szerepet alakított a SW-ban, mint bárki más.
22.15-23.15 ILM model műhely: Így épül a galaxis
(Galaxy Stage)
20.30-21.50 Star Wars Resistance előzetes
(Galaxy Stage)
Az ILM trükkgyár 1975-ben alapított modell műhelyének kulisszatitkai. Az alkotók előre tekintenek az animációs sorozat második évadára.
22.30-23.30 Clone Wars előzetes
(Celebration Stage)
21.00-22.00 IDW: A kalandok folytatódnak!
(Twin Suns Stage)
A Clone Wars visszatér! Tavaly jelentették be, hogy új évadot kap az animációs sorozat. Dave Filoni és vendégei megmutatják, mit várhatunk a folytatásától. Információk az IDW gyerek kiadványairól, szerzők részvételével (Nick Brokenshire, Delilah Dawson, Tony Fleecs, Michael Moreci, Cavan Scott és mások).
24.30-25.30 Into the Archives
(Twin Suns Stage)
22.30-23.30 Záróceremónia
(Celebration Stage)
Paul Duncan segítségével betekinthetünk a Lucasfilm archívumába, és megismerhetünk egy témába vágó új kiadványt. Visszatekintés a rendezvény legjobb pillanataira, a Star Wars Celebrationök 20. évfordulójára, különleges vendégekkel.

 

ep8_podium_luke.jpg

A fentieken felül számos meglepetés vendég várható, köztük a IX. Epizód szereplőgárdája vagy épp A mandalori alkotói. Emellett olyan nevek is tiszteletüket teszik, mint Forest Whitaker (Saw Gerrera), Riz Ahmed (Bodhi Rook), vagy épp Paul Bettany (Dryden Vos).
A már bejelentett vendégek közt ott van Hayden Christensen (Anakin Skywalker) és Ian McDiarmid (Palpatine), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus) és Jason Isaacs (Inkvizítor), autogramot oszt Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), Taylor Gray (Ezra Bridger), Erin Kellyman (Enfys Nest), Ray Park (Darth Maul) és Ahmed Best (Jar Jar Binks) is.
A nagy öregek közül képviselteti magát Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Anthony Daniels (C-3PO) vagy épp Julian Glover (Veers tábornok), de találkozhatnak a rajongók a régi és az új Csubakkával, Peter Mayhew és Joonas Suotamo személyében, valamint számos más Star Wars-szereplővel, alkotóval és szerzővel.

Magyarországot Simon Zoltán képviseli, aki egyik munkájával bekerült a rendezvény hivatalos művészeti szekciójába.

Örök kérdés a Celebrationök előtt, hogy várható-e bármi nagyobb bejelentés a Star Wars jövőjére vonatkozóan. Ha Ewan McGregor váratlanul felbukkanna a Baljós árnyak jubileumi pódiumbeszélgetésén, kisebb összeget fel mernék rá tenni, hogy bejelentenek egy Obi-Wan-produkciót a főszereplésével. Aztán izgalmas kérdés, megtudunk-e többet a Trónok harca alkotópárosa, David Benioff és D.B. Weiss által tervezett Star Wars-filmekről. Személyes jelenlétükre már csak azért sem számítok, mert épp ezen a hétvégén debütál a fantasy sorozat befejező évada, ami számos marketing jellegű elfoglaltságot róhat rájuk. Ugyanakkor népszerűségük csúcsán járnak ezekben a napokban, így bármilyen velük kapcsolatos bejelentés nagyon tudna most szólni.
Szóval semmi sem kizárt, az érzésem mégis az, hogy a IX. Epizód, az élőszereplős tévésorozat, a Star Wars-park és az új videojáték épp elég témát ad, ezeket szeretnék most a fókuszban tartani.

Akárhogy is lesz, nézzetek vissza a hétvége folyamán, mert igyekszem beszámolni valamennyi izgalmas információról, érdekességről!

A Star Wars Celebration további programjairól és vendégeiről a StarWarsCelebration.com-on tájékozódhattok.

Címkék: star wars események episode9

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr3414744963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása