Egy jó évvel ezelőtt már olvashattatok róla, hogy Jon Kasdan (Solo) dolgozik George Lucas 1988-as fantasyje, a Willow folytatásán, amelyet tévésorozat formájában, a Disney+ számára gyártana a Lucasfilm. A streaming szolgáltató héten tett bejelentése szerint egy évnyi fejlesztés után zöld utat kapott a produkció, amelynek forgatására 2021 folyamán kerülhet sor.

A sorozat munkálatait showrunnerként a „kis Kasdan” (a Lucasfilmhez ezer szállal kötődő író-rendező, Lawrence Kasdan fia) és Wendy Mericle (Arrow) párosa fogja irányítani. Az eredeti mozifilm írója, Bob Dolman konzultánsként dolgozik a produkción, míg az akkori rendező, Ron Howard — Imagine Television nevű cégét is bevonva — produkcióvezetőként működik közre a kisképernyős folytatásban.

A sorozat rendezői székébe Jon M. Chu (Kőgazdag ázsiaiak) ül, aki a nyolcvanas években tökéletes korban volt, hogy mély hatással legyen rá Lucas fantasyje, és saját bevallása szerint az sem véletlen, hogy az egy szem lányát Willownak keresztelte.

„A tény, hogy Kathleen Kennedytől Ron Howardig a hőseimmel dolgozhatom, több, mint egy valóra vált álom” — nyilatkozta Chu, hozzátéve, hogy Kasdan és Mericle hihetetlen új karaktereket és fantasztikus „meglepetéseket” álmodott meg a folytatáshoz. Hasonlóképp biztatóan hangzik Howard megnyilvánulása, aki szerint a Willow-sorozat nem egy nosztalgiafutam lesz, hanem egy igazán kreatív és mozifilmes léptékű alkotás.

Willow Ufgood szerepében mindenesetre nem kérdés, hogy Warwick Davis tér vissza, aki mindössze tizennyolc esztendősen élete első főszerepét játszotta a liliputi földművesből lett varázsló megformálójaként.

Bár az eredeti Willowt sosem soroltam a Lucasfilm megkerülhetetlen klasszikusai közé, és egészen nyilvánvaló, hogy anno Gyűrűk Ura-pótlékként pattant ki George Lucas fejéből, látok benne potenciált, hogy modern sorozatként túlnőjön az eredeti filmen.
Meggyőződésem, hogy ebből a típusú fantasyből manapság sokkal többet ki lehet hozni, mint amit Lucaséknak akkoriban sikerült. Bár a fantasy aranykorát élte a nyolcvanas években, ez az alfaja, nevezzük varázslós-kardozós mesefantasynek, mai szemmel nézve gyerekcipőben járt. És most nem is a technikai megoldásokra gondolok, hiszen a Willow morf effektje épp oly forradalmi volt 1988-ban, a digitális filmtrükkök hajnalának hajnalán, mint a Terminátor 2 folyékony halálosztója 1991-ben (ugyancsak az ILM munkája).

Ám a Willow tempóját, humorát, dialógusait és úgy általában élvezeti értékét tekintve meglehetősen hullámzó film, talán épp annak következményeként, hogy az alkotói energiák nagy részét technikai bravúrok sora emésztette fel.

Az ILM mai eszköztárával, a fantasy műfaj újkori példáival és a Disney+ költségvetésével a háttérben szerintem minden lehetőség adott egy magabiztos, élvezetes folytatásra. És az érzést csak erősíti bennem Jon Kasdan személye, akivel — a Solóból mai napig ezt érzem ki — nagyon hasonló élményekből táplálkozunk.

Érdekesség, hogy a Willow-tévésorozat lesz a Lucasfilm első nem Star Wars produkciója a George Lucas visszavonulását követő érában, ugyanakkor a sokadik sorozat, amit a cég a Disney+ számára szállíthat, a hónap végén visszatérő Mandalori, az animációs Clone Wars és Bad Batch, valamint a következő hónapokban forgatandó Cassian Andor- és Obi-Wan Kenobi-széria után.

Címkék: tévésorozat Willow Ron Howard Jon Kasdan DisneyPlus

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr8516253442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása