Miközben jelenleg is zajlik a harmadik Csillagok háborúja-trilógia forgatása, a Disney és a Lucasfilm bejelentette az első önálló Star Wars-film íróját és rendezőjét. A forgatókönyvet Gary Whitta írja, míg a rendezést a brit Gareth Edwardsra bízzák — áll a stúdió közleményében.

A 39 esztendős Edwards rendezői karrierje elképesztő módon ível fölfelé. Első játékfilm rendezése a mindössze félmillió dollárból készült Monsters című film volt 2010-ben, második filmje a Godzilla, amely most fut a mozikban, következő munkája pedig máris egy önálló Star Wars-mozifilm, az első, amely kívül esik a kilenc epizódosra tervezett filmfolyamon.

gareth_edwards.jpgGareth Edwards

"Amióta láttam a Star Warst, pontosan tudom, mit akarok csinálni életem hátralevő részében  csatlakozni a Lázadó Szövetséghez! Végtelenül izgalmasnak és megtisztelőnek érzem, hogy erre a küldetésre vállalkozhatom a Lucasfilmmel"  olvasható Edwards nyilatkozata a kiadott sajtóközleményben.

A filmet író Gary Whitta szintén brit és szintén az új generációt képviseli. Néhány videojáték mellett mindössze az Éli könyve és A Föld után forgatókönyve fűződik eddig a nevéhez. Ő így nyilatkozott: "Attól a pillanattól kezdve, hogy ámuló gyerekként először láttam az eredeti filmet, mindig is a Star Wars jelentette a legmélyebb inspirációt a képzeletem számára és az írói karrieremben. Őszintén különleges nekem, ezért az, hogy lehetőséget kapok rá, hogy hozzátegyek ahhoz, ahogyan tovább él, különösen egy olyan tehetséges filmessel együttműködve, mint Gareth, szó szerint egy valóra vált álom. Még mindig csipkedem magam."
Csupán érdekesség, hogy Whitta korábbi megnyilvánulásaiban hangos kritikusa volt az előzmény trilógiának és a felújított változatoknak.

Bob Iger, a Disney elnöke korábban elárulta, hogy legalább három leágazást, úgynevezett spinoffot, önálló Star Wars-mozifilmet terveznek a készülő VII., VIII. és IX. Epizód mellett. A találgatások közt Boba Fettről, Han Solóról, Yodáról és Luke Skywalkerről szóló történetről is lehetett már hallani. A most bejelentett film sztorijáról és szereplőiről a közlemény nem árul el semmit, viszont azt igen, hogy a bemutató dátumát 2016. december 16-ra tűzte ki a stúdió.

Korábban Lawrence Kasdan és Simon Kinberg nevét emlegették a spinoffok írójaként és producereként. Edwards és Whitta neve mindenképp meglepetés, és úgy vélem, előrevetíti annak lehetőségét, hogy az önálló filmek merőben eltérnek majd a saga kilenc epizódjától. Mindenesetre kifejezetten tetszik a Disney merészsége, hogy a melléksodorba tartozó filmek készítését fiatal titánokra bízza.

Címkék: star wars filmek spinoff

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr156197706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rob67 2014.05.25. 10:28:51

A Monsters egy jo nagy szar volt...
süti beállítások módosítása