A Lucasfilm 2012-es felvásárlása óta tudjuk, hogy a Star Wars mellett az Indiana Jones-sorozatot is szeretné újjáéleszteni a Disney, a kérdés csak az volt, mikor. Ma megkaptuk a választ, a stúdió ugyanis bejelentette, hogy Indiana Jones 2019. július 19-én visszatér a mozivászonra.

indianajones.jpg

Rögtön rengeteg további kérdés vetődik fel, de a két legfontosabbra választ ad a Disney közleménye: A 73 esztendős Harrison Ford Han Solo után Indiana Jones szerepét is újra magára ölti, míg a rendezői székben ötödször is Steven Spielberg foglal majd helyet.

Úgy tűnik, George Lucas nem vesz részt a projektben — ami nem meglepő, hiszen százszor elmondta, hogy nyugdíjba vonult —, viszont az egyelőre cím nélküli ötödik rész producere a sorozat felett kezdettől bábáskodó Frank Marshall és Kathleen Kennedy páros lesz. Ez sem meglepő, pláne, hogy utóbbi ma már egyben a Lucasfilm elnök asszonya.

„Ritka a rendező, a producerek, a színész és a szerep ilyen tökéletes kombinációja” — nyilatkozta a közleményben Alan Horn, a Disney stúdió elnöke. „Izgatottabbak nem is lehetnénk, hogy Harrisonnal és Stevennel tarthatunk ebben a kalandban.”

A forgatókönyvíró személyéről nincs hír egyelőre, mint ahogy arról sem, hogy a balul elsült „Kristálykoponya” után egy évtizeddel Shia LaBeouf visszatér-e Indiana Jones fiaként. Elég valószínű, hogy nem ő fog előlépni főhőssé, pedig a generációváltás elkerülhetetlen a franchise számára, és ne legyenek kétségeink afelől, hogy a Disney még sok-sok Indy-kalandot szeretne látni a moziban!

Ahogy valószínűleg a közönség is, hiszen George Lucas Indiana Jonesa a filmtörténet egyik legnagyszerűbb alakja, Az elveszett frigyláda fosztogatói pedig a Spielberg-Lucas páros legkiválóbb alkotókorszakának igazi gyöngyszeme. Ki ne szeretne még sok-sok méltó folytatást? Ám a hangsúly a méltón van, így nem bánnám, ha az alkotók nagyon észnél lennének, amikor újjáélesztik a régészprofesszor kalandjait.

Frissítés: Két nappal a film hivatalos bejelentése után a The Hollywood Reporter arról számol be, hogy David Koepp írja az Indiana Jones 5 forgatókönyvét. Koepp számos Spielberg-film írójaként dolgozott már, nevéhez fűződik sok más mellett az első két Jurassic Park és a Világok harca forgatókönyve, de ő fejezte be A kristálykoponya királysága forgatókönyvét is.

Címkék: filmek Indiana Jones

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr618480588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2016.03.21. 19:14:07

David Koepp-nek a mai napig nem bocsátom meg, amit adaptálás néven művelt az Elveszett világ c. könyvvel. Legalább volt benne annyi, hogy statisztaként megzabálhatta a Rex.
süti beállítások módosítása